“Chiar şi cei mai puternici oameni au nevoie de prieteni”

Dragi cititori, astazi vom vorbi despre prietenie. Recent am urmarit un video dragut care prezenta diferenta dintre simpatie si empatie, video care m-a pus putin pe ganduri. Sunt sigura ca fiecare dintre noi a avut ocazia sa dea peste oameni cu care s-a inteles foarte bine, pe care i-a numit prieteni, iar peste o buna perioada sa se trezeasca ca acele persoane se indeparteaza, uita parca de existenta ta sau pur si simplu “te injunghie pe la spate” oferindu-ti un sentiment de tradare, lucru care te face sa nu mai ai incredere foarte mare in oameni.

Din experientele mele, de cele mai multe ori, prietenia exista atat timp cat exista lucruri in comun. Din momentul in care preferintele cuiva se schimba, automat si variabilele sunt schimbate, deci rezultatul va fi diferit. Pe de alta parte, din momentul in care oamenii incep sa aiba o istorie impreuna, intr-un fel sau altul, va fi dificil sa nu raspunzi pozitiv in momentul in care acea persoana te va cauta si invers.

Intr-un final, e important sa intelegi ca in viata, lucrurile vin si pleaca, inevitabil se intampla asta. Dupa ce intelegi acel lucru, va fi mult mai simplu sa privesti prieteniile care se inchieie, cu mai multa toleranta. Nu ne place cand se incheie ceva si orgoliul intervine si ne spune ca “nu e posibil sa imi faca asa ceva tocmai mie, cum sa nu mai fie prieten cu mine”, dar daca constientizam ca totul se termina la un moment dat, ajungem sa primim persoana / persoanele cu bratele deschise si sa spunem “mi-ai lipsit”, chiar daca stim ca relatia dintre noi nu va mai fi aceeasi. Poate ca un viitor impreuna nu va mai fi, dar nimeni nu ne poate lua trecutul pe care il avem impreuna, momentele in care am ras si in care ne-am fost alaturi cand a fost greu.

In cazul celor care “injughie pe la spate”, e important sa ne gandim la faptul ca acei oameni au avut un motiv intemeiat pentru care au facut acel lucru. Pentru sanatatea noastra mintala, cel ma bine este sa ii iertam. A ierta nu este echivalent cu a uita. Ii iertam si lasam karma sa se ocupe de ei, pentru ca in fond, fiecare va primi ce merita, mai devreme sau mai tarziu.

Acestea fiind spuse, as dori sa multumesc tuturor prietenilor care au fost alaturi de mine si sa le transmit ca desi poate nu mai vorbim cum o faceam inainte, nu inseamna ca gandurile mele nu trec si pe la ei. Multumesc pentru fiecare clipa petrecuta impreuna si ca ati fost alaturi de mine cand nimeni altcineva nu a fost.

 

Va las aici si filmuletul de care spuneam.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s