Al cui e randul?

In seara asta vom discuta in stil Dr. Love si anume, vom vorbi putin despre relatii. Cum vad eu relatiile, ca sa fiu mai concreta. Pentru mine, o relatie reprezinta mai degraba un parteneriat, ca nu degeaba se zice “partner in crime“. Daca stam sa ne gandim, ceea ce simt oamenii la inceput, asa zisii “fluturi in stomac” si asa mai departe, de cele mai multe ori ajung sa dispara dupa o perioada si apare intrebarea : “Cum ma simt cand sunt alaturi de cealalta persoana?”.

De aici si raspunsul:  “Ma simt bine sau nu ma simt bine”. In cazul in care ma simt bine, e ok, prelungim contractul, ne distram, radem, glumim, nu parasim incinta( glumeam cu ultima parte), iar daca nu este ok, apelam la o discutie amiabila in care stabilim ca nu e ceea ce cautam, sau ma rog, unul dintre noi nu are ceea ce cauta.

Tot aud de fel de fel de lucruri, cum ca barbatii ar trebui sa plateasca, femeile ar trebui sa gateasca, nu stiu cine ar trebui sa faca nu stiu ce si ma minunez (intr-un sens negativ) cand aud ca X-ulescu incepe sa o ia la suturi pe Y-uleasca pentru ca s-au despartit. Daca mergem pe ideea de parteneriat, consider ca oamenii ar putea foarte frumos sa faca totul cu randul : azi plateste ea si gateste el, maine el o duce cu masina, iar ea face putina ordine prin casa, totul din simpla dorinta de a-l face pe celalalt fericit, dar si pe tine prin faptul ca va intelegeti.

Legat de ultimul lucru, oameni buni, daca va despartiti, lasati-va in pace. Nu mai exagerati. Maturizati-va. Nimeni nu va apartine si nu apartineti nimanui. Daca s-a terminat, s-a terminat. De ce atata ura si de ce atatea jigniri cand totul se poate termina perfect civilizat.

“Nu te mai iubesc!”, “Nu esti ceea ce caut” sunt lucruri normale. Dureroase, dar normale. Uneori poate e mai bine. Asta nu inseamna ca daca va despartiti incepeti sa aruncati unii in altii cu noroi. Pentru ce? Va face mai buni? Mai inteligenti? Nu. Dimpotriva. Tot acest orgoliu va umileste. Spuneti ce aveti de spus, dar nu va atacati. E mai simplu si mai frumos. Chiar daca e mai dureros. Adica da, cum isi permite Z sa se desparta de tine? Tu, cea care e perfecta, care le stie pe toate, care le face pe toate – desteapta, frumoasa, devreme acasa. Injura-l mama, spune-le tuturor ce jigodie e, cum de te-a lasat ca sa iasa cu curva aia de prietena cea mai buna a lui. E mai bine? Te-a mai linistit? Nu cred.

Asa ca, hai sa ne iubim, nu sa ne jignim, ca “viata e greu si nu multi poate”, sa fim de acord ca totul trebuie sa fie echilibrat, cand unul vorbeste, altul asculta si poate se vor mai linisti macar putin apele. Pana la urma, e mai amuzant sa fie doi nebuni, decat unul singur.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s